5 Natuurgerichte principes

Deze behandelvormen zijn gebaseerd op de vijf natuurgerichte principes en vormen de basis voor een holistische werkwijze. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren.

De vijf principes

 1. Energie
  Alles bestaat uit energie. Het is belangrijk dat de energie in ons lichaam vrij kan stromen. Soms blokkeert de energie in ons lichaam omdat we oa gebeurtenissen of emoties niet goed verwekt hebben. Ik werk met de energie die in ons lichaam geblokkeerd is. Ik gebruik  methodes die zich richten op het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Deze imprints en blokkades kosten heel veel energie. Door onverwerkte patronen op te sporen en te deleten gaat de energie weer stromen.

 2. Prikkeloverdracht
  De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam en geest stagneren. Aan de hand van NEI, IEMTen mBraining sporen we deze blokkades op en deleten ze. Vervolgens brengen we dmv de Buteyko ademtraining het zenuwstelsel tot rust.

 3. Drainage
  Gifstoffen in ons lichaam door verontreiniging in het milieu, door een verkeerde ademhaling, maar ook gifstoffen in onze geest door onverwerkte pijn of gebeurtenissen of door een laag zelfbeeld en onzekerheid. Er is veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet (kunnen) worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het herstel(fysiek of mentaal) kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en fysieke ballast. NEI, IEMT, mBraining en Buteylo ademtraining helpen om deze geestelijke ballast op te ruimen.

 4. Voeding
  Ook voeding is een belangrijk onderwerp als het gaat om “je goed voelen”. Aan de hand van een vragenlijst kijken we of er allergieën of intoleranties zijn. NEI is een krachtige methodiek om intoleranties op te heffen. Ook door een gezondere ademhaling wordt het immuun systeem sterker, heel vaak neemt daardoor de gevoeligheid voor bepaalde voedingstoffen af.

 5. Psyche
  Als emoties en gebeurtenissen niet goed verwerkt worden ontstaan er mentale klachten, gedrag of gevoelens waar je last van kunt hebben.
  In de diepte structuren koppelen we onverwerkte gevoelens los van (soms traumatische) gebeurtenissen, die ongemerkt een remmende werking hebben op je levenskracht. Worden deze emoties opgeruimd, dan ervaren mensen dat vaak direct als bijzonder bevrijdend. Ze voelen zich blijer, krachtiger, positiever en energieker. Steeds terugkerende, negatieve gedachten, druk zijn in het hoofd, gevoelens van somberheid, angst en depressie verdwijnen, waardoor de geest zich weer fit en veerkrachtig voelt en je weer lekker in het leven staat.